Від Ющенка хочуть відставки Стельмаха у "подарунок"

П'ятниця, 28 листопада 2008, 14:53
 

Директор соціологічної служби "Український барометр", політолог Віктор Небоженко вважає, що голова Нацбанку Володимир Стельмах має подати у відставку в зв`язку з безграмотними діями головної фінансової установи країни в умовах фінансової кризи.

Таку думку Небоженко висловив у п'ятницю на прес-конференції в Києві, повідомляє агентство "Уніан".

"Все, що робить Національний банк, лише посилює кризу. Ті, хто пережив 90-ті роки, чудово розуміють, що це перша ознака неспроможності", - сказав політолог.

"Більш того, Нацбанк робить адміністрування замість економічних важелів, і в цій ситуації Стельмах, мабуть, перший, хто не справився з кризою. Було б здорово, якби президент до нового року зробив такий подарунок українському населенню і прийняв відставку Стельмаха", - зазначив Небоженко.

Реклама:

На його думку, Нацбанк перетворився на зброю боротьби з урядом.

"Не треба всім з усіма дружити, але сили, що мають політичну і економічну владу, повинні мати відповідальність при ухваленні рішень. Поки нічого не відбувається, але те, що робить Нацбанк, погіршує соціально-політичні умови в країні", - наголосив політолог.

Небоженко вважає, що в результаті дій Національного банку нівелюються всі антикризові заходи, які робить уряд для мінімізації наслідків світової фінансової і економічної кризи.

"Відставка Стельмаха лежить на совісті Ющенка", - переконаний Небоженко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!