Порошенко запевняє, що ціни не будуть підвищуватися

П'ятниця, 28 листопада 2008, 14:49
 

Падіння попиту на внутрішньому ринку призведе до послаблення інфляційної динаміки в країні.

Про це сказав голова Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко у ході форуму в Києві в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Боротьба з інфляцією гарантовано відійде на другий план тому, що в нас на сьогоднішній день в умовах різкого падіння попиту фізично не будуть зростати ціни", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, Мінекономіки України прогнозує на 2008 рік зростання ВВП на рівні 3,5-4% при інфляції 21,9%, а в наступному - падіння ВВП на 5% при інфляції 9,5%.

Реклама:

Голова Ради НБУ також виступив за підтримку економіки в умовах кризи зниженням податків, а не бюджетними дотаціями. "На всіх грошей не вистачить", - підкреслив Порошенко.

При цьому, за його словами, державі необхідно сконцентрувати грошові ресурси на адресній підтримці малозабезпеченого населення, щоб уникнути соціальної кризи.

"За кризою реальної економіки гарантовано піде соціальна криза. На сьогоднішній день бюджетна підтримка повинна бути сконцентрована у виді фінансової подушки для рішення соціальних проблем", - сказав Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: