"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рецесія не відпускає Японію

П'ятниця, 28 листопада 2008, 11:27
 

Рецесія в Японії поглибилася в жовтні на фоні скорочення обсягів виробництва.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Індекс базових цін, не враховуючі свіжі овочі, фрукти і рибу, піднявся минулого місяця на 1,9% у річному вирахуванні (проти 2,3% у вересні).

Ціни на нафту і зерно, що у минулому кварталі довели темпи інфляції до рекордного рівня, продовжують знижуватися й у наступному році можуть призвести до зменшення індексу базових цін, стверджують економісти.

Реклама:

Обсяги промислового виробництва в жовтні знизилися на 3,1% у порівнянні з вереснем, коли вони виросли на 1,1%. Скорочення виробництва в річному вирахуванні склало 7,1%.

Японія минулого місяця випустила на 6,8% менше автомобілів, ніж у жовтні 2007 року.

Опитані компанії повідомили про те, що планується найбільш різке скорочення виробництва за останні 35 років через зниження експорту в результаті фінансової кризи.

Обсяг експорту скоротився минулого місяця на 7,7% - це найшвидші темпи за останні 7 років. Відвантаження в країни Азії, на які припадає приблизно половина японського експорту, зменшилися вперше з 2002 року.

Запаси продукції в країні виросли в результаті зниження експорту до максимального рівня за 5 років.

Роздрібні продажі в жовтні скоротилися на 0,6%, а рівень безробіття зненацька знизився з 4% до 3,7%.

Співвідношення кількості вакантних робочих місць на кожного здобувача зменшилося за останні шість місяців до 0,8, опустившись до мінімального рівня з травня 2004 року.

Витрати домогосподарств скоротилися в жовтні на 3,8% у річному вирахуванні. Таким чином, падіння цього показника продовжився уже восьмий місяць підряд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: