Росія і СОТ не вплинуть на газові переговори

П'ятниця, 28 листопада 2008, 09:47

 

Вступ Росії до Світової організації торгівлі не полегшить щорічні українсько-російські переговори відносно газу.

Так вважає заступник міністра економіки України Валерій Пятницький.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Німецькій хвилі", обнародуваному в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Заступник міністра також спростував інформацію про те, що Україна відмовилася від двосторонніх переговорів із вступу Росії до СОТ.

Навпроти, говорить чиновник, Україна активно веде діалог з росіянами про уніфікацію санітарних і фітосанітарних норм, технічної регуляції, захисту інтелектуальної власності.

В цих переговорах Україна не здає свої інтереси, однак і не збирається шантажувати Росію вступом до СОТ, відзначив Пятницкий.

"На шантажі відносини не будують. Краще погані правила, ніж їхня відсутність. Ми зацікавлені, щоб Росія стала членом СОТ і цілком виконувала всі правила організації. Ми їх виконуємо", - сказав він.

У той же час Пятницький допускає, що переговори про приєднання Росії до СОТ закінчаться не раніше 2010 року.

"Після цього Україні буде легше торгувати з північним сусідом. Однак і тоді, незважаючи на те, що газ теж товар, купувати українцям у росіян блакитне паливо буде не занадто легко", - говорить представник Мінекономіки.

За його словами, незважаючи на "заполітизованість" газового питання, на наступні двосторонні відносини в газовій сфері буде впливати і те, що Росія не є членом Європейської енергетичної хартії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: