"Метінвест" Ахметова теж не уникнув негативного прогнозу Fitch

Четвер, 27 листопада 2008, 17:07
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) у національній валюті компанії, що базується в Україні, Metinvest B.V. (Нідерланди) з "BB-" до "B+".

Як говориться в повідомленні агентства в четвер, Fitch понизило довгостроковий рейтинг за національною шкалою з "AA+(ukr)" до "A+(ukr)", передає агентство "Інтерфакс Україна".

При цьому короткостроковий рейтинг за національною шкалою знижений з "F1+(ukr)" до "F1(ukr)".

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг в іноземній валюті IDR на рівні "B+" і короткостроковий в іноземній і національній валютах IDR як "B".

Реклама:

Прогноз за довгостроковими IDR негативний, у той час як прогноз за довгостроковими зобов'язаннями IDR у національній валюті і національному довгостроковому рейтингу на цей час стабільний.

Прогноз за довгостроковими IDR в іноземній валюті відповідає рейтингу України.

Metinvest B.V. була створена для об'єднання гірничо-металургійних активів СКМ. У минулому році доходи компанії склали 7,4 млрд. дол., операційний прибуток - 1,8 млрд. дол.

На цей час 75% Metinvest належать СКМ Ріната Ахметова, а ще 25% - "Смарт Груп".

Як повідомлялося, 27 листопада в четвер, Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) та трубно-колісного холдингу Interpipe Limited, які належать Сергію Таруті й Віктору Пінчуку відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: