"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch взялося за українських металургів: підприємству Пінчука теж понизили рейтинг

Четвер, 27 листопада 2008, 16:32
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) трубно-колісного холдингу Interpipe Limited  з рівня "B+" до "B", зберігши "негативний" прогноз за рейтингом.

Як говориться в повідомленні агентства в четвер, Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ компанії на рівні "B", передає агентство "Інтерфакс Україна".

При цьому пояснюється, що зниження рейтингу пов'язане з експортною орієнтованістю холдингу - близько 75% обсягів продажів продукції Interpipe Limited реалізовано за експортом, а також відносно високим обсягом виробництва товарної сталі (32% загального обсягу випуску продукції), що може негативно відбитися з урахуванням рецесії на ринках металопродукції і зниження цін на сталь.

На думку експертів Fitch Ratings, продажі трубної продукції Interpipe Limited можуть знизитися на 25-30% у першій половині 2009 року, у той час як криза в металургії вплине в меншому ступені на продажі залізничних коліс, вироблених компанією.

Реклама:

Рейтингове агентство очікує, що в першому півріччі наступного року EBITDAR Interpipe Limited може скоротитися на 30-35%, до близько 275 млн. дол.

Компанія Interpipe Limited (Кіпр) володіє українською трубно-колісною компанією "Інтерпайп", до складу якої входять ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" ("Інтерпайп НМТЗ"), ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" ("Інтерпайп НТЗ"), ЗАТ "Інтерпайп Ніко-Тьюб" і ЗАТ "Інтерпайп трубна компанія".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його родини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: