Fitch понизило рейтинг "дітища" Тарути

Четвер, 27 листопада 2008, 14:51
 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) з рівня "B+" до "B", зберігши "негативний" прогноз за рейтингом.

Як говориться в повідомленні агентства у четвер, Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ компанії на рівні "B".

"Зниження довгострокового РДЕ відоброжає прогнози Fitch про скорочення виторгу компанії на 50% через зниження обсягів виробництва й цін - до рівня в 910-950 млн. дол. у 2009 році через поточний глобальний економічний спад і потенційну волатильність попиту і цін на металургійну продукцію", - відзначається в документі.

Агентство вважає, що ІСД буде значно зачеплений економічним спадом, оскільки компанія є експортно-орієнтованою (більш 70% реалізації 2007 року) і, як наслідок, має обмежені можливості впливати на ціни, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Крім того, 35% продукції компанії припадає на товарну сталь, на яку вплинуло різке падіння цін.

Через поточну ситуацію на кредитних ринках агентство стурбоване ще і тим, що банки, які надають компанії валютні кошти (головним чином, дочірні структури закордонних банків, які самі все більше проблем випробовують з обмеженістю коштів), можуть обмежити або не рефінансувати кредитні лінії компанії, що може піддати ІСД короткостроковим ризикам ліквідності і рефінансування.

"Негативний" прогноз відоброжає думку Fitch про те, що український металургійний і гірничодобувний сектор, як очікується, буде відновлюватися більш повільно, ніж глобальна металургійна і гірничодобувна галузь.

Високий рівень заборгованості компанії і твердих рівнів ковенантів при складній борговій і банківській кон'юнктурі також враховуються в "негативному" прогнозі.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: