Васюник запевняє, що аеропорти підготують вчасно до Євро

Четвер, 27 листопада 2008, 14:29
 

Уряд виконає всі фінансові зобов‘язання щодо реконструкції аеропортів, незважаючи на фінансову кризу.

Про це заявив віце-прем‘єр-міністр Іван Васюник на нараді з питань підготовки аеропортів приймаючих міст до проведення Євро-2012.

У заході взяли участь директори аеропортів, президент Федерації футболу України Григорій  Суркіс, експерти УЄФА Пітер Хемпсон та Кріс Вокден, йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.  

"Уряд гарантує повне фінансування Державної цільової програми, незважаючи на фінансову кризу. Уряд виконає всі фінансові зобов‘язання щодо реконструкції аеропортів, зокрема злітно-посадкових смуг", - сказав Васюник.

Реклама:

Також Васюник поінформував, що уряд виконав цьогорічні фінансові зобов‘язання у частині підготовки аеропортів до турніру.

У бюджеті на 2008 рік було передбачено до 1 млрд. грн. на фінансування різного типу робіт в аеропортах України. Загалом же  відповідно до загальної Державної цільової програми підготовки країни до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року передбачається витратити на аеропорти понад 2 мільярди 740 мільйонів з держбюджету. І ще понад 5 мільярдів - з приватних інвестицій.

"Уряд усвідомлює, що підготовка аеропортів, зокрема терміналів, неможлива без участі приватних інвесторів. Тому Кабінет міністрів окреслив сфери відповідальності держави і бізнесу. А у грудні мають бути визначені приватні партнери, які будуть будувати термінали в Донецьку та Одесі", - повідомив віце-прем‘єр. 

Як повідомлялося, компанія "Нью сістемс АМ" Олександра Ярославського й Олега Дерипаски оголосила, що вимоги міської влади інвестувати 250 млн. дол. у реконструкцію Одеського аеропорту, включаючи модернізацію злітно-посадочної смуги, є завищеними.

Водночас Васюник висловив впевненість, що нова сформована команда здатна реалізувати програму Євро-2012 на максимум, зазначається в прес-релізі.

За словами експерта УЄФА Пітера Хемпсона, до травня наступного року Союз європейських футбольних асоціацій очікує початку фізичних будівельних робіт на усіх аеропортах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: