Російський ринок акцій відкрився зростанням слідом за американським

Четвер, 27 листопада 2008, 10:57
 

Російський ринок акцій відкрився в четвер зростанням цін більшості ліквідних паперів на 2-6% на тлі підвищення світових фондових майданчиків і нафти напередодні.

Індекс ММВБ до 10:32 за московським часом підвищився на 3,3% - до 607,34 пункту, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Лідерами зростання на ФБ ММВБ виступають акції "Газпрому" (+3,7%), "Роснєфті" (+4,4%), "Полюс Золото" (+4,4%), "Татнєфті" (+4%), в "другому ешелоні" - ФСК "ЄЕС" (+9%).

Фондові індекси в США підвищилися в середу на очікуваннях, що заходи, що починаються командою обраного президента Барака Обамы, прискорять темпи економічного зростання.

Реклама:

Індекс Standard & Poor's 500 продемонстрував найдужчий чотириденне зростання з 1933 року. У середу значення цього показника виросло більш ніж на 3,5%.

У той же час ф'ючерси на індекси зранку у четвер знижуються (контракт на індекс S&P 500 подешевшав на 1,2%).

Вартість цінних паперів Citigroup Inc. підскочила на 16%.

Ціна акцій General Motors Corp., найбільшого автовиробника США, підскочила на 35%, Ford Motor Co. - на 30% на очікуваннях, що уряд здійснить допомогу автомобільної індустрії, що знаходиться в кризовій ситуації через різке падіння продажів.

Підтримку ринку також зробив зростання цін на нафту: напередодні ціна січневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI підвищалася на 3,67 дол. - до 54,44 дол. за барель.

Зранку в четвер на нафтовому ринку відзначається корекція, ф'ючерси подешевшали на 1,17 дол.- до 53,27 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: