Deutsche Bank відмовив "Нафтогазу" у виданні кредиту

Четвер, 27 листопада 2008, 10:37
 

Німецький Deutsche Bank відмовив у виданні кредитних коштів Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" для оплати природного газу в підземних сховищах.

Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" повідомив голова правління компанії Олег Дубина.

"Було доручення про залучення цього кредиту, яке мали виконати і я, і Олексій Борисович (Міллер, голова правління російського "Газпрому"). Але нам пан Акерман (Йозеф Акерман - голова Deutsche Bank) відмовив", - сказав він, додавши, що відмова банку була пов'язана з початком світової фінансової кризи.

Крім того, Дубина пояснив затримку з публікацією аудийованої консолідованої звітності за 2007 рік за міжнародними стандартами не наданням компанією "Укрнафта" (50%+1 акція належить НАКу) своїй звітності за цей період.

Реклама:

Він також висловив упевненість, що за підсумками 2008 року в "Нафтогазі України" не буде дефіциту коштів.

Як повідомляло агентство, у вересні "Нафтогаз України" разом з "Газпромом" вів переговори з Deutsche Bank про залучення кредитних коштів.

За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, йшлося про кредит для закачування газу в підземні сховища.

8 березня 2005 року Deutsche Bank відкрив "Нафтогазу України" кредитну лінію сумою близько 2 млрд. євро для реалізації міжнародних проектів компанії.

У квітні 2005 року Deutsche Bank виділив "Нафтогазу України" перший транш розміром 300 млн. доларів за цією кредитною лінією, у жовтні - другий транш 300 млн. доларів.

У серпні 2007 року "Нафтогаз України" розпочав погашення кредиту Deutsche Bank.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: