"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Девальвація загнала ПФТС в мінус

Середа, 26 листопада 2008, 19:53
 

За результатами торгів в середу, 26 листопада, обидва українських індикатора фондового ринку продемонстрували зниження.

 

Індекс ПФТС втратив 0,23%, знизившись до рівня в 289,80 пункта, широкий показник UAI-50 (FundMarket) знизився на 3,23%, досягнувши рівня в 24,10 пункту.

 

Реклама:

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВДП, було укладено 166 угод. Обсяг торгів склав 48 млн. грн., з них 28 млн. грн. - на ринку акцій.

Валютні спекуляції не залишають в спокої вже декілька днів, привертаючи увагу багатьох учасників. Таким чином, не даючи можливість для реальних інвесторів прийняти рішення з купівлі українських акцій. Гривня протягом дня знижувалася до рівня 7,3 грнивень за долар.

Стурбованість інвесторів, що викликана відсутністю якихось реальних заходів НБУ з урегулювання курсового ажіотажу, цілком зрозуміла.

Чинник ризику знижує як активність в торгівлі на ПФТС, так і майбутню можливість зростання українського фондового ринку.

Низька активність вже не є новиною, а скоріше зрозумілою для українського майданчику. Тим паче, що "практично усі угоди є технічними, только лише для створення илюзорної активності", - зазначив аналітик КУА Parex Asset Management Ukrainе Олексій Дударенко.

За словами експерта, ринок знаходиться під вливом паніки, в том числі, за причиною відсутності підтримки з боку державних органів, а саме НБУ.

Динаміка торгів із знаком "плюс" була серед наступних емітентів: "Дніпроенерго" (+10,00%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (+1,05%), Концерн "Стирол" (+3,03%), ВАТ КБ "Форум" (+12,50%).

Падіння зафіксовано за акціями таких емітентів: "Укрнафта" (-3,88%), "Західенерго" (-2,86%), "Центренерго" (-2,20%), ОАО "Єнакієвський металургіний завод" (-5,08%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!