"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна знову залишається без макропоказників

Середа, 26 листопада 2008, 17:41

Затримка із затвердженням змінених макропоказників на 2009 рік виникла через велику динаміку змін в економіці.

Про це заявив перший віце-прем`єр Олександр Турчинов, пише видання "Українська Правда"

"Динаміка змін настільки швидка не тільки в Україні, а й в усьому світі, навіть МВФ третій раз переглядає свої прогнози щодо світової економіки, і деякі заяви останніх днів досить сумні", - сказав він.

"Тому тут проблема в тому, що дуже динамічно змінюється ситуація і потрібні постійні уточнення. Ми ввійшли в таку турбулентну зону, за якої будь-яку екстраполяцію зробити складно, саме тому ці речі (макропоказники) дуже серйозно уточнюються", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що на сьогодні чітко не ясна курсова позиція.

Реклама:

"Ми чіткий прогноз не можемо одержати до кінця року... Нам потрібно одержати прогноз до кінця наступного року, а у нас немає реального прогнозу на поточний рік. Це ускладнює реальність прогнозування, а нам дуже потрібно з реальним бюджетом і з реальними розрахунками вийти", - сказав Турчинов.

Він уточнив, що на сьогодні виникають складнощі з прогнозом показників ВВП, інфляції, курсу гривні і платіжного балансу.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні не затвердив змінені макропоказники Державного бюджету на 2009 роки. Розгляд цього питання перенесено на наступне засідання Кабінету Міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: