"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПФТС живе на негативі

Середа, 26 листопада 2008, 14:39
В середу 26 листопада, по ситуації на 13:30, серед компаній, що торгуються на ПФТСї, зафіксований різноспрямований рух котирувань, з переважаючим пониженням.

Широкий індекс українського фондового ринку, UAI-50, впав на 3,17%, опустившись до рівня в 24,11 пункту, повідомляє видання FundMarket.

"Не зважаючи на те, що ділова довіра в США несподівано виросла, ми не вважаємо цей показник повною мірою виправданим, оскільки дані реального сектора показали істотне зниження", - вважає начальник аналітичного відділу ІК "UFC Capital" Володимир Ланда.

Збільшення попиту сталося у наступних емітентів: ВАТ "Марганецкий гірничо-збагачувальний комбінат" (+ 12,50%), ВАТ КБ "Форум" (+12.50%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 7,14%), ВАТ Концерн "Стірол" (+ 3,03%).

Лідер зростання - ВАТ "Дніпропетровський трубний завод" (+ 100.00%).

У «червоній» зоні торгуються: ВАТ "Дніпропетровський металургійний комбінат імені Петровського" (- 32,00%), ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" (-8.93%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 5,93%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь"  (- 5,10%)

Лідер падіння ВАТ "Київенерго" (- 90,20%).

"Зниження курсу акцій "Київенерго" може бути пов'язане з розміщеним в понеділок на веб-сайті енергокомпанії заяви прес-служби про обмеження подачі газу через заборгованості за газ: один з енергоблоків (енергоблок #1 на ТЕЦ-6) аварійно відключений, крім того, відключені два водонагрівні (тобто тепло-, а не електрогенеруючі) казани на ТЕЦ-5", - відзначає аналітик інвесткомпании "Фоїл секьюричіз" Максим Нікуляк.

Першість за об'ємом торгів утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 5,2 млн грн.

Американські фондові індекси у вівторок показали зростання порядка 0,3-0,5%, завдяки оголошеним заходам ФРС по підтримці кредитних ринків і малого бізнесу на суму 800 млрд дол. В середу ф'ючерси знаходяться в червоній зоні (-0,6%), що викликане очікуванням фіксації прибули після триденного зростання ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!