Бензин подешевшає, якщо НБУ не завадить

Середа, 26 листопада 2008, 12:45

Падыння світових цін на бензин дозволить за підсумками листопаду і в Україні знизити роздрібні ціни на 1 грн/л, повідомляють аналітики компанії UPECO.

Це цілком відповідає домовленостям нафтотрейдерів і прем'єр-міністра від 27 жовтня.

Відносно 1 листопада оптові ціни на бензин А-95 у Європі знизилися на 17,59%, на дизпаливо - на 14,79%. У свою чергу, оптові партії бензину А-95 на внутрішньому ринку країни за цей же період понизилися на 12,81% (733 грн/т), ДТ - на 15,08% (867 грн/т).

За підсумками моніторингу цін на роздрібному ринку України за 24 дня листопада середні ціни на АЗС знизилися в середньому на 90 коп./л.

Реклама:

У компанії звертають увагу на проблематичність прогнозування в зв'язку з непередбаченою політикою Національного банку України.

"Вихід курсу долара за межі 6,00 гривень поки нівельовано зниженням цін на зовнішньому ринку, однак якщо курс гривні буде слабшати і надалі, це буде гальмувати зниження цін", - говорить виконавчий директор UPECO Сергій Куюн.

Серед інших факторів, що не сприяють більш активному здешевленню нафтопродуктів, він виділяє зниження споживання і високі запаси палива в постачальників.

"Спад продажів обумовлений не стільки сезонними факторами, скільки зниженням попиту з боку промислового сектора, змушеного скоротити виробництво і персонал", - говорить експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!