"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курс гривні на "чорному" ринку знизився до 6,9 гривень за долар

Середа, 26 листопада 2008, 10:07
 

Курс гривні на "чорному" ринку в Києві в середу вийшов до рівня 6,7/6,9 грн./дол. (покупка/продаж), знизившись слідом за офіційним курсом, що на 26 листопада встановлений на рівні 6,6096 грн./дол.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" дилери "чорного" ринку, продаж доларів за цим курсом не обмежується: заявки клієнтів задовольняються в повному обсязі.

У банківських обмінних пунктах спостерігається істотний дефіцит валюти, хоча курси формуються з урахуванням обмежень, встановлених Національним банком України (НБУ): продаж за курсом, що не перевищує офіційний на 1,5%.

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку 25 листопада знизився до 6,7500 грн./дол. з 6,6500 грн./дол. за підсумками торгів попереднього дня.

Реклама:

 НБУ в цей день на ринок не виходив, хоча попит на іноземну валюту перевищував пропозицію. З початку року девальвація гривні на міжбанку склала 33,6%.

При цьому НБУ понизив офіційний курс гривні за минулий день на 5%, встановивши його на 26 листопада на рівні 6,6096 грн./дол. - українська національна валюта продовжує обновляти мінімальне значення відносно долара за всю історію свого існування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!