ПФТС - рай для спекулянтів

Вівторок, 25 листопада 2008, 18:23


За результатами торгів у вівторок, 25 листопада, індекс ПФТС підріс на 6,43% до рівня в 290,90 пункту, широкий індекс UAI-50 піднявся на 1,81%, сягнувши рівня в 24,91 пункту.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 142 операції на суму 46 млн грн., з них 10 млн грн. дісталося ринку акцій, повідомляє видання "FundMarket".

Ринок вже третій день живиться зовнішнім позитивом на фоні достатньо серйозних негативних внутрішніх чинників. Падіння гривні викликає безліч проблем як для внутрішнього споживача, так і для зарубіжного інвестора. Валютний ризик в даній ситуації виглядатиме серйозним відштовхуючим моментом для портфельних інвесторів.

Як результат - на ринку осів дух покупок з мізерними об'ємами. Голова торгівельного департаменту "Astrum Інвестиційний Менеджмент" Олег Шипанюк звернув увагу на те, що ринком зараз рухають, в основному, спекулянти, які і користуються моментом світового позитивного фону.

"Тобто, ринок зростає повністю без підтримки його об'ємом", - підкреслив експерт.

Трейдер ІК Phoenix Capital Олена Дегрік вважає, що з технічної точки зору не виключено продовження зростання українського індексу ПФТС в короткостроковій перспективі. Проте чекати зміни ведмежого тренду поки зарано.

Виділення чергової допомоги у розмірі 800 млрд доларів, на думку начальника аналітичного відділу КУА "ТАСК Інвест" Андрія Шевчишина, стало стимулом для позитивної динаміки світових фондових майданчиків, що і зробило свій позитивний вплив на український ринок коштовних паперів.

Серед всіх емітентів можна виділити торги за акціями ВАТ "Київміськбуд-1", якими здійснено 10 операцій. Дану активність експерт пов'язує з тим, що компанія претендує на проведення реконструкції НСК Олімпійський.

Позитивну динаміку в результаті торгів показали наступні емітенти: ВАТ "Запоріжсталь"  (9.38%), Західенерго  (9.03%), Укрнафта (7.5%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+7.10%).

Всього 9 з 30-ти акцій, що сьогодні торгувалися не втрималися від падіння. Найбільше зниження показали сьогодні такі акції: Автокраз (-50%), Київенерго (-19.05%), ВАТ "Арселор Міттал Кривий ріг" (-15.63%).

Інформація, що з'явилася, про підтримку Європейським Центробанком 330 млрд євро кредитним організаціям заклало міцний фундамент для стабілізації фінансового сектора Европи. За підтримкою вже звернулося більше 800 фінустанов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!