Луценко звинувачує пастора Черновецького у причетності до нової "Еліта-центр"

Вівторок, 25 листопада 2008, 16:03

 

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про причетність пастора Посольства Божого Сандея Аделаджи до діяльності фінансової групи "Kings Kapital".

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції.

"Ми маємо прямі свідчення і потерпілих. І підозрюваних осіб, що чітко вказують на зв'язок між фінансовими схемами й особами, пов'язаними з цією релігійною організацією", - сказав Луценко, повідомляє видання "Українська Правда" , з посиланням на Ліга.net.

Міністр уточнив, що міліція установила, що у фінансовій схемі брали участь ТОВ "Kings Kapital", ПП "Kings Kapital", кредитний союз "Бізнес Партнерство" і всеукраїнська громадська організація "Духовність і благополуччя", яка збирала кошти за вступ в організацію.

"У результаті вся ця діяльність стала предметом пильної уваги керівництва організації Посольства Божого Сандея Аделаджи", - сказав Луценко.

Реклама:

Як відомо, ще в червні 2008 року пастор Сандей Аделаджа визнав, що дає роз'яснення парафіянам про фінансову компанію "Kings Kapital".

"Я не рекламую, а даю роз'яснення тим парафіянам церкви, які задають мені це питання. І це мій обов'язок як пастора, дати їм роз'яснення", - таку відповідь дав Аделаджа під час чат-конференції на питання, чому він рекламує фінансову компанію "Kings Kapital" під час проповідей.

У понеділок міліція затримала керівника фінансової групи Кіng's Capital Олександра Бандурченка за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах.

У той же день Голосіївський районний суд Києва звільнив Бандурченка з-під варти, а столична міліція знову його затримала за підозрою в здійсненні вже інших епізодів шахрайства.

Як повідомив раніше начальник Головного управління МВС України в м.Києві Віталій Ярема, приводом для затримання Бандурченка стали близько 60 заяв громадян про те, що вони вклали гроші у фінансову групу і не можуть їх одержати назад.

За словами начальника столичної міліції, сума вкладених грошей перевищує $100 млн. "Тобто, це більше, ніж "Еліта-центр", - сказав він.

За словами Яреми, у щодо Бандурченка порушена кримінальна справа за ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: