"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко хотіла ліквідувати RosUkrEnergo найпростішим способом?

Вівторок, 25 листопада 2008, 13:01
 

У вівторок у Москві повинні пройти переговори делегації "Нафтогазу" з "Газпромом".

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Учора делегація "Нафтогазу" на чолі з головою правління НАК Олегом Дубиною вилетіла в Москву. Але самі переговори з "Газпромом" були перенесені на сьогодні. У російській монополії від України спочатку чекали поступок. Але уряд був налаштований у ході переговорів ліквідувати RosUkrEnergo найпростішим способом - не заплативши їй за газ у підземних газових сховищах, що призведе до банкрутства компанії", - пише видання.

"Ми хотіли б закрити борги RosUkrEnergo перед "Газпромом" і готові заплатити $2,2 млрд, викупивши в трейдера 11,5 млрд кубометрів у ПГС по $200 за тисячу кубометрів",- говорить високопоставлене джерело видання в Кабінеті міністрів.

Реклама:

Однак у RosUkrEnergo кажуть, що газ із ПГС повинен бути оплачений окремо і до поточного боргу відношення не має.  

Як відомо, президент Росії Дмитро Медведєв доручив Газпрому стягнути з України борг у сумі 2,4 мільярди доларів. У "Нафтогазі" стверджують, що не мають боргів перед "Газпромом", а лише перед RosUkrEnergo у сумі 1,3 мільярди.

Решта суми, названої Росією, стосується газу поставленого у листопаді-жовтні, що не є боргом, бо компанії домовились його оплачувати до 25 числа наступного місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!