"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд вирішив вивозити з країни наркопрепарати

Вівторок, 25 листопада 2008, 12:21
 

Уряд постановою від 19 листопада 2008 року дозволив вивозити з країни трамадол в ампулах, капсулах і таблетках.

Документом внесені зміни до постанови уряду від 4 червня 2008 року, що передбачає нульову квоту на вивезення/ввезення в Україну трамадолу.

Раніше було дозволене виробництво і збереження в Україні трамадолу в ампулах - 6,5 млн. одиниць, в капсулах/таблетках - 19,5 млн. одиниць, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Відповідно до постанови від 19 листопада поточного року, квота на вивезення з України трамадолу в 2008 році складає: в ампулах - 850 тис. одиниць, у капсулах/таблетках - 1,15 млн. одиниць.

Реклама:

У переліку дозволених до вивозу/ввезення наркотичних засобів вісім найменувань, психотропних - 13.

Крім того, у постанові від 4 червня 2008 року квота на культивацію утримуючих наркотичні засоби і психотропні речовини на цей рік визначена для рослин виду мак снодійний (Papaver somniferum L.) на посівній площі в 12,368 тис. га, для рослин виду коноплі (Cannabis) - 1,1 тис. га.

У червні цього року уряд вніс трамадол у перелік наркотичних засобів.

За даними МВС, офіційним виробництвом трамадолу в Україні займаються 14 підприємств, з них більшість знаходяться в Харкові і Києві, а також в Донецьку, Черкасах, Дніпропетровську і Львові. В Україні йде боротьба з незаконним обігом трамадолу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!