У Жеваго заперечують можливість фармацевтичного дефолту

Вівторок, 25 листопада 2008, 11:42
 

ВАТ "Київмедпрепарат" підтверджує свої зобов'язання за достроковим викупом своїх облігацій, обвинувачуючи ряд їхніх власників у небажанні йти на виставлені підприємством умови такого викупу.

"Київмедпрепарат" підтверджує усі свої зобов'язання за облігаціями і гарантує їхнє виконання відповідно до діючого законодавства України", - йдеться в повідомленні емітента у вівторок.

Компанія відзначає, що з переважною більшістю власників підписані договори дострокового викупу, зобов'язання за якими виконуються повною мірою, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Існують і такі власники облігацій, які не уклали договір дострокового викупу і за допомогою поширення негативної інформації в ЗМІ намагаються виправдати або виправити своє становище", - стверджують в "Київмедпрепараті".

Реклама:

Компанія заявляє, що запропонувала рівні для усіх власників її облігацій умови викупу, що, однак, у повідомленні відсутні.

Емітент нагадує, що минулого тижня вчасно виплатив купонний доход і на другий рік обігу облігацій збільшив купонну ставку з 14,5% річних до 22% річних, вважаючи її прийнятною в нинішніх умовах.

"Як представник фармацевтичної галузі, що має в порівнянні з багатьма іншими галузями більш стабільні фундаментальні основи фінансово-господарської діяльності, "Київмедпрепарат" завіряє про довгострокову платоспроможність товариства", - підкреслюється в заяві.

Як повідомлялося, напередодні "БМ Банк" заявив про намір звернутися до суду з позовом до ВАТ "Київмедпрепарат" і ТОВ "Арта Цінні Папери" у зв'язку з невиконанням підприємством зобов'язань за достроковим викупом облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: