Український ринок нерухомості вимагає реформ

Вівторок, 25 листопада 2008, 10:31
 

Ринок нерухомості України має потребу в комплексному реформуванні разом з усіма суміжними галузями.

Так вважає директор ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" (МКДУ, Харків) Дмитро Кутовой, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні ринок нерухомості бідує саме в комплексному реформуванні. Неможливо створити цивілізовані розумні правила гри, реформуючи частково лише одну з галузей, не беручи до уваги всіх змін, які необхідно провести в суміжних галузях. ", - сказав Кутовой у ході міжнародного саміту Інституту Адама Сміта "Нерухомість України" в Києві.

За його словами, система підготовки містобудівної документації не відповідає нинішнім вимогам ринку.

Реклама:

"Спочатку виділяються ділянки, потім проходять громадські слухання. Спочатку стверджується радами міста новий проект, потім він не вписується в існуючу систему забудови", - сказав директор компанії.

На думку Кутового, основним документом у системі формування містобудівної документації повинен стати детальний план території.

"Неможливо реформувати систему ЖКХ, не змінивши систему земельних відносин, не ліквідувавши існуючий у нашому законодавстві сьогодні відрив земельної ділянки від об'єкту нерухомості ", - вважає директор ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна".

      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: