ПФТС дали дорогу на позитив

Понеділок, 24 листопада 2008, 18:57

Нарешті ПФТС показала ріст за результатами торгів у понеділок, 24 листопада,  на 2,02% до рівня в 272,90 пункту.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 88 операцій. Об'єм торгів склав 18 млн грн., з них 12 млн грн. дісталося ринку акцій, повідомляє видання FundMarket.

З самого ранку ринки живуть новиною про порятунок Мінфіном США американської Citigroup. Допомога корпорації, складе порядку 20 млрд доларів. Стабілізація ринку нафти біля відмітки в півсотні американських доларів за барель була додатковим позитивним аспектом в сьогоднішніх торгах і на вітчизняному торгівельному майданчику.

Старший трейдер ТОВ «Спарта Капітал» Богдан Вантух, вважає, що «ринок акцій сьогодні намагався йти в руслі глобального оптимізму».

Значне зростання в понеділок було зафіксоване в металургійній і машинобудівній галузях, що на думку експерта стало результатом «істотного падіння їх капіталізації, а також п'ятничної заяви пана Бойка, що поки його ММК ім. Ілліча завантажений приблизно на 50-55%, плюс прибуток від зростання вартості долара», - відзначає експерт.

Найбільше зростання сьогодні продемонстрували наступні емітенти: ВАТ "Запоріжсталь" (+26.32%), ВАТ "Азовзагалмаш" (+32.08%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"  (+11.21%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+8.57%), Західенерго (+5.08%).

Акції Концерну "Стірол" підросли на 17.86% на новині про підвищення рейтингу компанії агентством Fitch.

На загальнопозитивному фоні впасти змогли сьогодні такі акції: ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат"  (-5.74%), "Славутський солодовий завод"  (-3.06%).

Лідером падіння з найбільшим об'ємом торгів став сьогодні ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (-25.25%), акціями якого в 6 операціях провели об'єм в 3,6 млн грн.

Фондові торги на європейських і російських майданчиках закінчилися на мажорній ноті. Для Європи на новинах не лише про допомогу Citigroup, але і впровадженні нової урядової гарантії для цього банку на рівні 300 млрд долл на відновлення довіри до фінансового сектора.

Для зростання російських індексів (РТС і ММВБ на 7,72% і 12,93% відповідно) більшою мірою зіграли зростаючі котирування на нафту, які відійшли від своїх багатолітніх мінімумів.

Американські фондові індекси відкрили понеділок зростанням, що дає підстави покладатися на збереження позитивної динаміки і завтра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!