"Енергетичній компанії України" винні 426 мільйонів гривень

Понеділок, 24 листопада 2008, 18:21
 

Заборгованість енергогенеруючих компаній, контрольні пакети акцій яких належать НАК "Енергетична компанія України", за вугілля складає 426 млн. грн.

Про це повідомив журналістам заступник міністра вугільної промисловості Юрій Ященко в понеділок, передає агентство "Інтерфакс Україна".

Крім того, за його словами, заборгованість підприємств гірничо-металургійного комплексу за поставлене їм у поточному році коксівне вугілля складає 100 млн. грн.

Говорячи про можливості погашення заборгованості перед НАК "Енергетична компанія України" за поставлене вугілля, він повідомив, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в ході наради в понеділок доручила Національному банку України вирішити питання про надання "Ощадбанком" і "Укрексімбанком" кредитів розміром 500 млн. грн.

Реклама:

"Зараз це також обговорювалося. Все упирається в рефінансування банків (...). Прем'єр поставила задачу Нацбанку попрацювати і вирішити це питання в найкоротший термін", - сказав Ященко.

Як повідомлялося минулого тижня з посиланням на міністра палива й енергетики Юрія Продана, генкомпанії, що входять до складу НАК "Енергетична компанія України", проводили переговори з державними "Ощадбанком" і "Укрексімбанком" про залучення кредитних коштів для закупівлі вугільної продукції в державних підприємств.

За словами міністра, необхідні електростанціям обсяги достатні, "але потрібно враховувати, що зараз тільки початок опалювального періоду".

НАК "Енергетична компанія України", створена 2004 року, об'єднує державні електроенергетичні активи.

Держхолдингу, зокрема, належать контрольні пакети акцій у ВАТ "Донбасенерго", ВАТ "Центренерго", ВАТ "Дніпроенерго" і ВАТ "Західенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: