Автолізинг в Україні став популярніше на 30%

Понеділок, 24 листопада 2008, 16:39
 

Обсяг лізингових послуг на придбання автотранспорту, з урахуванням зростання попиту на ці послуги в умовах різкого скорочення автокредитування, за підсумками 2008 року може зрости на 30% у порівнянні з показниками 2007 року.

Про це повідомляє прес-служба VAB Group з посиланням на генерального директора "VAB Лізинг" Людмилу Золотарьову.

"Переформування попиту на послуги лізингових компаній почало відбуватися із середини літа і підсилилося у вересні-жовтні, компанії вирішили переходити на більш ліквідні об'єкти. З іншого боку, намітилося зростання придбання легкових автомобілів у лізинг приватними особами, що пов'язано з обмеженнями кредитування банками, зростом поінформованості про лізинг і доступність його в автосалонах", - відзначила Золотарьова на брифінгу в понеділок.

До того ж, додала вона, автодилери стали лояльніше відноситися до лізингових компаній, розуміючи, що це також канал продажів, здатний частково перекрити втрати від зменшення кредитування банками, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Учасники брифінгу зійшлися в думці, що попит на лізингові послуги при придбанні автотранспорту буде збільшуватися.

Відповідно до прес-релізу, за останній рік фахівці відзначають високу динаміку зростання придбання в лізинг легкового і комерційного автотранспорту як юридичними, так і фізичними особами.

Зокрема, у порівнянні з 2007 роком цього року лізинг автотранспорту в середньому по Україні виріс удвічі. Передумовою зростання стало не тільки активне просування лізингу операторами ринку, але і розуміння клієнтами переваг цієї послуги.

На думку експертів, ринок лізингу в нинішній фінансовій ситуації буде змінюватися, і компанії будуть переглядати умови надання послуг, вибираючи більш вигідні пропозиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: