"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко просить Москву почекати із оплатою боргу

Понеділок, 24 листопада 2008, 16:19
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує врегулювати всі питання з розрахунками за російський газ у найближчі дні.

Про це вона заявила в понеділок, відкриваючи нараду з питань формування резерву енергетичного вугілля і розрахунків за нього.

"Я думаю, що ми знайдемо взаєморозуміння. Сьогодні поїхала делегація НАК "Нафтогаз" у Російську Федерацію, і ми будемо знаходити взаєморозуміння абсолютно спокійним, гармонічним способом", - сказала прем'єр, яку цитує агентство "Лігабізнесінформ".

Тимошенко підкреслила, що Кабінет Міністрів буде робити усе для того, щоб врегулювати ситуацію з боргом.

Реклама:

"Ті непорозуміння щодо оплати за газ, які виникли в жовтні місяці... ми спробуємо врегулювати в найближчі дні", - сказала вона.

Тимошенко також заявила 17 млрд. кубометрів газу, закачаного в українські підземні сховища газу, дозволять нормально пройти зимовий період.

"Я хочу відзначити, що НАК "Нафтогаз України" цілком підготувався до осінньо-зимового періоду і нагромадив у своїх сховищах рекордний обсяг природного газу - 17 млрд. кубометрів, у той час як торік на осінньо-зимовий період було минулим урядом накопичено всього 4 млрд. кубометрів газу. Це говорить про те, що уряд і НАК "Нафтогаз" цілком готові до зимового періоду", - сказала Тимошенко.

24 листопада "Газпром" повідомив, що підготував механізм судового впливу на Україну за несплату боргів за газ.

Раніше президент Російської Федерації дав розпорядження голові правління російської газової монополії "Газпром" Олексію Міллеру стягнути борг за газ з України.

У свою чергу, Міллер повідомив президентові РФ, що український борг за російський газ складає 2,4 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: