"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

50 мільярдів для стабфонду вимагають законодавчих змін

Понеділок, 24 листопада 2008, 13:25
 

Для залучення до стабілізаційного фонду 50 мільярдів від приватизації державних підприємств парламенту необхідно ухвалити низку законів.

Про це заявила голова Фонду держмайна Валентина Семенюк в інтерв'ю "Коментарям", коментуючи доручення президента Віктора Ющенка залучити до "антикризового" стабфонду 50 млрд. грн. за рахунок продажу держвласності.

"Президент чітко висловився: приватизація повинна бути зваженою, чітко продуманою, і жодних новорічних розпродажів держмайна. Днями я зустрічалася із президентом, у мене була всього година для доповіді, а на те, щоб влізти йому в душу, часу не вистачило", - сказала вона.

"Президенту, ясна річ, видніше, яким чином можна залучити до стабфонду 50 млрд. грн., однак не все залежить від глави держави", - додала Семенюк.

Реклама:

За її словами, приватизація стратегічних об'єктів можлива лише після ухвалення низки документів.

"Насамперед, йдеться про програму приватизації, а вона проголосована Верховною Радою тільки в першому читанні. Так що зараз багато чого залежить від парламенту. Напевно, президент розраховує, що в парламенті незабаром утвориться нова коаліція і весь пакет необхідних документів буде ухвалено", - сказала Семенюк.

На запитання, чи має намір ФДМ послабити стягнення відрахувань з підприємств у зв'язку зі світовою фінансовою кризою, Семенюк зазначила:

"Ми розглядаємо всі можливі пропозиції про пом'якшення наших претензій до власників. Враховуючи ухвалений "антикризовий" закон, можемо розглянути можливість, наприклад, відстрочки строку або обсягу внесення інвестицій у будівництво додаткових потужностей".

Водночас, за її словами, по жодному з пунктів соціального пакету договору "поступок не буде". "Через скорочення робочих місць будемо судитися", - сказала Семенюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!