Світові автогіганти не втрачають надії

Понеділок, 24 листопада 2008, 11:16
 

General Motors Co. (GM), яка може залишитися без оборотних коштів до січня, спробує скоротити залежність від кредитних коштів й виробить нові домовленості з профспілками та почне низку інших заходів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Найбільший автомобільний концерн США збирається домогтися відстрочки виплати 7 млрд. дол. у профспілковий фонд медичного страхування для працівників, що вийшли на пенсію, відмовиться від низки брендів і переробить угоди з GMAC LLC на нових умовах, щоб довести уряду свою здатність вижити в сформованих умовах і повернути держкредит, якщо його буде надано.

До 2 грудня головний виконавчий директор GM Рік Вагонер повинен представити конгресу план реорганізації операцій компанії - таку умову запропонували спікер нижньої палати Ненсі Пелосі і лідер демократичної фракції в Сенаті Гаррі Рейд.

Реклама:

Голови двох інших членів "детройтської трійки" найбільших автовиробників США, Алан Мулаллі з Ford і Роберт Нарделлі з Chrysler, також повинні представити конгресу свої сценарії виходу з кризи.

На даний момент борги GM складають приблизно 43 млрд. дол., і концерну необхідно значно скоротити їхній обсяг, стверджують аналітики.

Вони упевнені в тому, що будь-яке збільшення боргового тягаря зробить компанію неконкурентоспроможною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: