МВФ прогнозує початок стабілізації в кінці 2009 року

Понеділок, 24 листопада 2008, 10:19
 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує прояв перших ознак стабілізації світової економіки в кінці 2009 року.

Про це сказав заступник директора-розпорядника МВФ Мурільо Португал в суботу на прес-конференції в Єревані, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"За нашими оцінками, пік фінансової кризи, що припав на жовтень, вже минув", - зазначив він, нагадавши, що світова фінансова криза продовжується вже 15 місяців.

За словами Португала, влади багатьох держав були змушені вдатися до надзвичайних заходів, завдяки яким вдалося трохи поліпшити ситуацію.

Реклама:

Тим часом, говорячи про ситуації у Вірменії, Португал сказав, що слабкою стороною економіки цієї країни є істотна залежність від іноземних прямих інвестицій і грошових переказів з-за кордону.

При цьому, за його словами, у першій половині 2008 року 70% спрямованих в економіку Вірменії прямих іноземних інвестицій і 75% грошових переказів надійшли з Росії. Зрозуміло, що погіршення ситуації в Росії негативно позначиться і на економіці Вірменії, відзначив Португал.

Разом з тим, він додав, що скорочення припливу коштів з-за кордону поки не спостерігається.

"Хоча економіка Вірменії в цьому плані уразлива (у плані залежності від зовнішніх джерел фінансування), однак поки немає ознак скорочення прямих іноземних інвестицій і припинення інвестиційних програм", - сказав Португал.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: