Офіційний курс гривні прив'язали до міжбанківського

Понеділок, 24 листопада 2008, 08:28
 

Національний банк України (НБУ) вніс зміни до положення про визначення офіційного курсу гривні до долара, закріпивши прив'язку його значення до міжбанківського.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ (№351), що набуває чинності з 28 листопада, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"До долара  США - на рівні курсу, встановленого на міжбанківському валютному ринку України за результатами функціонування", - вказується в документі новий механізм розрахунку офіційного курсу.

Раніше офіційний курс до долара встановлювався з урахуванням котирувань на міжбанку, інтервенцій Нацбанку, даних про курсові і цінові зміни на міжнародних фінансових і товарних ринках й інших показниках.

Реклама:

Як повідомлялося, НБУ встановив офіційний курс гривні на 24 листопада на максимальному за весь період існування національної валюти рівні 6,1717 грн./дол., знизивши його в порівнянні із значенням на 21 листопада на 2,9% (з 5,9988 грн./дол.).

У цілому з початку року офіційний курс гривні знизився на 22,2% з 5,05 грн./дол., а в порівнянні з найбільш сильним його значенням цього року, що було зафіксовано в травні, - на 27,3% з 4,85 грн./дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!