"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Здається ПФТС вже на дні

П'ятниця, 21 листопада 2008, 19:10


За результатами торгів в п'ятницю, 21 листопада, індекс ПФТС підріс на 1,74% до рівня в 267,48 пункту, широкий індекс UAI-50 піднявся на 0,7%, досягнувши рівня в 24,37 пункту.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 71 операцію. Об'єм торгів склав 33 млн грн., з них 10 млн грн. дісталося ринку акцій, повідомляє видання FundMarket.

Зростання фондового ринку, на жаль, не пов'язане з активізацією гравців. А «тривала невизначена динаміка світових фондових ринків і відсутність істотних внутрішніх чинників роблять затримуючий вплив на ринок», - підкреслює трейдер «Таск-Брокер» В'ячеслав Озеров.

Більшість укладених операцій до основної торгівельної сесії на ПФТС викликають розчарування у відсутності яких-небудь торгів на вітчизняному ринку. Купувати зі стратегічними і далекоглядними цілями в умовах, як політичної, так і економічної нестабільності, ніхто не стане.

Чергову сесію підряд активно торгуються акції Укрнафти  (+2.61%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+8.16%) і ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь". Судячи з усього замовлення на акції цих емітентів ще не досягли необхідних величин.

З певною упевненістю можна говорити про перевагу в торгівлі акцій металургійних і машинобудівних підприємств, серед яких краще за всіх сьогодні виглядали: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+5.45%), ВАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат"(+10.91%), ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод"  (+2.52%), УКРАВТО  (+2.63%).

Впали сьогодні наступні емітенти: неліквідний Концерн Галнафтогаз  (-82.00%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (ПФТС: YASK) (-10.00%).

В той же час, неутихаючі суперечки американських автовиробників і уряди тиснуть на ринки як поршень в шприці, наповненого суцільним негативом. Індекс S&P впав за вчорашню сесію до рівня 1997 року, що не може не турбувати інвесторів, що беркть на себе ризики роботи на фондовому ринку.

Рівень капіталізації найбільших компаній першої економіки світу повернувся на десять років назад. Нафта торгується на мінімальних за п'ять років рівнях, вище за яких вже навіть зниження видобутку нафти може не допомогти піднятися.

Та все ж, український фондовий ринок впав за цей тиждень на якихось 2,6%, що не може не вселяти упевненість в тому, що ми вже на дні, коли зарубіжні фондові ринки його ще продовжують шукати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: