Банкіри вважають оптимальним курс на рівні 6 гривень за долар

П'ятниця, 21 листопада 2008, 17:24
 

Українські банкіри вважають за доцільне утримувати офіційний курс гривні на рівні 6 грн./дол. і зняти обмеження на ринку готівкової валюти.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників наради в Нацбанку за участю президента України, що відбулася в п'ятницю, таку пропозицію висловили присутні на ньому банкіри.

"Банкіри запропонували утримувати офіційний курс на рівні 6 грн./дол. і відпустити готівковий курс", - сказав співрозмовник агентства.

У ході наради також обговорювалася необхідність створення комісії з представників міністерств внутрішніх справ і юстиції для стягнення проблемної заборгованості і формування баз даних клієнтів з негативною кредитною історією.

Реклама:

Як повідомлялося, Нацбанк з 5 листопада 2008 року вимагає від комерційних банків тримати курс продажу готівкової валюти на рівні, що не перевищує офіційний.

При цьому він зменшив відхилення курсу покупки від курсу продажу з 5% до 3%. Пізніше НБУ пом'якшив вимоги до комерційних банків на ринку готівкової валюти і дозволив їм з 8 листопада продавати її за курсом, що не буде перевищувати офіційний на 1,5%.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: