"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка дозволяють експортерам притримувати валюту

П'ятниця, 21 листопада 2008, 16:47
 

Поновлення обов'язкового продажу валютного виторгу малоймовірно, і навряд чи такий крок вплине на ситуацію на валютному ринку.

Так вважає перший заступник голови секретаріату президента України Олександр Шлапак, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Збуджувати зараз експортерів, ринок вчергове якимись різкими кроками, що не дають відчутних результатів, мабуть, не потрібно", - сказав він журналістам у п'ятницю за підсумками наради голови держави з банкірами.

За словами Шлапака, навіть зараз основна частина валютного виторгу продається.

Реклама:

При цьому перший заступник голови секретаріату відзначив, що для поновлення обов'язкового продажу буде потрібно внесення змін до законодавства, чому не сприяє поточна ситуація в парламенті.

Відповідаючи на питання про перспективи курсу гривні, Шлапак відзначив, що Нацбанк має більшою мірою орієнтуватися на тенденції в економіці.

"Нацбанк тоді сильний , коли чітко додержується стратегічних тенденцій... Проти вітру плювати собі дорожче", - сказав він.

У той же час, як повідомив журналістам голова ради НБУ Петро Порошенко, конкретні рішення на засіданні прийняті не були.

"Не приймали рішення. По конкретній ситуації розбиралися - наскільки обґрунтованими були вчорашні заявки (на міжбанку), наскільки коректно банки поводяться ", - сказав він.

На думку Шлапака, п'ятнична дискусія про курс була більш цікава, ніж на засіданні в четвер.

"Найближчим часом варто очікувати визначених рішень Нацбанку - день-два почекайте", - сказав він.

Перший заступник голови секретаріату також повідомив, що в цей час готується протокол про домовленості НБУ і банків щодо подальших кроків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: