"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитні спілки нашкодили українцям на 60 мільйонів

П'ятниця, 21 листопада 2008, 16:40 -
 

Державною службою боротьби з економічною злочинністю МВС України в поточному році у результаті здійснених заходів задокументовано 6930 злочинів в кредитно-фінансовій сфері.

У сфері банківської  діяльності з початку року виявлено 3669 злочинів, з  них 139 - в державних банках, йдеться в прес-релізі прес-служби МВС.

До кримінальної відповідальності притягнуто 2358 осіб. За виявленими злочинами встановлена сума збитків 245,5 млн. грн., забезпечено відшкодування 61,3 млн. грн.

Упродовж останніх років на фінансовому ринку продовжує збільшуватись кількість кредитних спілок, з початку року виявлено 382 злочини в цій сфері.

Реклама:

За виявленими злочинами встановлена сума збитків близько 63 млн. грн., забезпечено відшкодування 19,5 млн. грн. У поточному році направлено 152 кримінальні справи до суду, з них розглянуто - 26.

На жаль, проблемним залишається викриття злочинів у сфері надання інших фінансових послуг. Так, наприклад, не врегульовано діяльність в Україні компаній, які надають послуги щодо купівлі товарів за допомогою системи "товари в групах".

Установи, які надають зазначені послуги, залучають клієнтів шляхом розміщення недостовірної інформації у засобах масової інформації, пропонуючи кредити під дуже низькі відсотки. А під час підписання договорів запевняють недосвідчених осіб про вигідність підписання договору.

Розірвати договір можна в будь-який момент, проте за умовами договорів отримати внесені кошти можна тільки після того, як всі учасники групи отримають кошти для купівлі товару, попереджують в МВС.

Станом на 1 вересня 2008 року за даними Національного банку України в Державному реєстрі банків України зареєстровано 197 банків.

Ліцензію на здійснення банківських операцій мали 180 банків, серед яких 104 банки (57,9%) - відкриті акціонерні товариства, 42 банки (23,9%) - закриті акціонерні товариства, 34 банки (18,2%) - товариства з обмеженою відповідальністю.

Із загальної кількості зареєстрованих - 49 банків створено за участю іноземного капіталу, у тому числі 18 - зі 100%-им іноземним капіталом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: