"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко відхрестилась від газового боргу і 400 доларів

П'ятниця, 21 листопада 2008, 16:21
 

Прем`єр Юлія Тимошенко наполягає, що "Газпрому" за постачання газу заборгувало RosUkrEnergo, і Україна до цих боргів відношення не має.

Про це Тимошенко заявила в п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції з прем`єр-міністром Швеції Фредеріком Райнфельдтом.

"Це не борги України, а борги RosUkrEnergo, які залишилися з колишніх періодів, й Україна RosUkrEnergo нічого не винна", - наголосила Тимошенко.

"Мені здається, що потрібно розібратися з корупцією в газовому секторі, а не перекладати якісь питання на Україну та уряд. Я думаю, що якраз нашому уряду вдасться покінчити з корупцією в газовому секторі і перейти на прямі прозорі контракти", - сказала Тимошенко, зазначивши, що підписання контрактів на поставки газу до України очікується в найближчі тижні.

Реклама:

Коментуючи заяву Олексія Міллера про можливість підвищення ціни на газ для України наступного року до понад 400 дол., Тимошенко сказала: "Нам потрібно набратися трохи терпіння і дочекатися безпосередньо підписання угоди, в якій, я думаю, все-таки буде така ціна, як передбачено в меморандумі, який я підписала разом з Володимиром Путіним і в якому зазначено, що на ринкові ціни ми виходимо протягом трьох років пропорційно та поступово".

Як повідомлялося, 20 листопада президент РФ Дмитро Медведєв доручив ВАТ "Газпром" стягти з України борг за постачання газу з РФ, який становить 2,4 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!