В фінсекторі 50% персоналу позбавлять роботи

П'ятниця, 21 листопада 2008, 14:09
 

Кількість робочих місць в усьому світі, скорочених з початку фінансової кризи, може до середини 2009 року збільшитися вдвічі - до 350 тис.  

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на рекрутингову фірму CTPartners.

Це буде означати звільнення близько 20% співробітників фінансових компаній світу від кількості зайнятих у цій галузі на момент початку кризи. На даний момент банки, брокерські компанії і фонди скоротили близько 170 тис. робочих місць, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Це фінансовий еквівалент Другої світової війни, - стверджує голова CTPartners, шостої за розміром фірмі у світі з підбору керівного персоналу, Брайан Салліван. - Це безпрецедентна ситуація. Ви спостерігаєте тектонічну руйнацію в сфері зайнятості в банківському секторі".

Реклама:

Банки змушені скорочувати робочі місця, оскільки параліч кредитних ринків призвів до скорочення їхнього виторгу, а збитки і списання в цій галузі через знецінення активів досягли майже 1 трлн. дол.

Так, Citigroup, що втратив за останні 4 квартали майже 20 млрд. дол., звільнить 52 тис. співробітників у наступному році, заявив на цьому тижні голова банку Вікрам Пандіт.

CTPartners переводить співробітників з відділу, що підбирають персонал для фінансових компаній, на роботу з фармацевтичними підприємствами і компаніями сектору альтернативних джерел енергії, де попит на кадри все ще високий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: