"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Детройтська трійка" приречена

П'ятниця, 21 листопада 2008, 09:46
 

Керівники трьох найбільших автокомпаній США GM, Chrysler, Ford за підсумками слухань у конгресі не змогли заручитися підтримкою достатньої кількості законодавців, щоб забезпечити прийняття законопроекту про надання галузі термінової фінансової допомоги.

У своїй більшості конгресмени вважають, що поки в "трійці" не можна довірити план виходу з кризи, щоб виправдати виділення їй грошей платників податків, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Лідери демократів дали керівникам компаній, що протягом двох днів волали в конгресі про допомогу, 12 днів, щоб розробити нові пропозиції.

Спікер палати представників Ненсі Пелосі сказала на прес-конференції, що будь-який законопроект про допомогу, якщо його винести на голосування, не отримав би підтримки більшості.

Реклама:

"Поки нам не покажуть плану, ми не зможемо показати їм грошей", - сказала Пелосі.

Раніше сенатори-демократи готували проект закону про виділення для підтримки автопромисловості 25 млрд. дол. з реалізованої Мінфіном "програми порятунку" (Troubled Asset Relief Program, TARP).

Проти використання коштів TARP на підтримку автокомпаній висловлюється також діюча адміністрація.

Голови GM, Chrysler сказали на слуханнях, що без підтримки держави в них закінчаться гроші до кінця року. Причини своїх нинішніх проблем вони бачать не в прорахунках керівництва, а в погіршенні економічної кон'юнктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: