Банки почали надавати "нафтові депозити"

Четвер, 20 листопада 2008, 17:10
 

ВАТ "Універсальний банк розвитку і партнерства" (УБРП) у листопаді ввів шостимісячний "Нафтовий депозит" в доларах.

Цей депозит це структурований банківський продукт, що поєднує в собі депозитний внесок і інвестиційну складову, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-службу кредитно-фінансової установи.

"Нафтовий депозит" дає можливість вкладникам отримати додатковий доход за рахунок зміни світових цін на нафту на Нью-йоркській товарній біржі.

"Відкриваючи "нафтовий депозит", клієнт вибирає стратегію підвищення або зростання ціни на нафту. У випадку зміни ціни клієнт отримає 9% річних за внеском і 30% від зміни ціни на нафту. Якщо ціна змінилася в протилежному напрямку, клієнт гарантовано отримає 9% річних", - говориться в повідомленні.

Реклама:

При цьому якщо вкладник відкриває два депозити (і на зростання і на падіння ціни на нафту), клієнт виграє в будь-якому випадку, тому що за однією із стратегій отримує гарантовано 9%, а за іншою - 9% + 30% від зміни ціни на нафту, повідомляє банк.

Максимально можлива ставка за внеском - 21% річних, мінімальна сума внеску - 10 тис. дол.

УБРП засновано 1994 року. Найбільшим акціонером банку на 1 жовтня 2008 року був Bank of Georgia (98,7673%). Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (1,127 млрд. грн.) УБРП займав 68 місце серед 181 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!