Тимошенко закриє цілу мережу паразитів

Четвер, 20 листопада 2008, 14:07

Прем'єр міністр Юлія Тимошенко запевняє, що динаміка притоку іноземних інвестицій до України не знижується.

Про це вона заявила, у четвер 20 листопада на нараді з питань виконання Державного бюджету 2008 року, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

"Приток іноземних інвестицій до України збільшується протягом всього 2008 року, і за 10 місяців поточного року до України іноземні інвестори вклали більше 8 млрд. дол., що більше, ніж 2007 року", - сказала Тимошенко.

В той же час, вона запропонувала губернаторам областей створити агентства для залучення інвестицій в економіку України по регіонах, на чолі з головами обласних державних адміністрацій.

Реклама:

"Я просила б, щоб ми з вами впровадили реєстр таких інвесторів, які хочуть прийти в область", - підкреслила Тимошенко.

Як повідомлялося, в січні-вересні 2008 року в економіку України іноземними інвесторами вкладено 8 524,3 млн. дол. прямих інвестицій, в т.ч. з країн ЄС вчинило 7 093,7 млн. дол. (83,2% спільного об'єму), з країн СНД - 711,8 млн. дол. (8,4%), з інших країн світу - 718,8 млн. дол. (8,4%). В той же час нерезидентами вилучений капітал на суму 659,4 млн. дол.

Тимошенко також, додала, що Кабінет Міністрів вирішив робити держзакупівлі напряму у виробників або їх офіційних дилерів.

"Закривається мережа всіх паразитуючих організацій на перекупках і перепродажах і йде закупівля безпосередньо у виробника або у офіційного ділера", - сказала прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що даний документ діятиме, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон про держзакупівлі.

"Це вимога світових фінансових організацій, оскільки нелогічно було б при тому, що міжнародні фінансові організації надають нам сьогодні досить дешеві кредити, використовувати їх на закупівлі, ціни яких інколи в два-три рази перевищують ціни на ринку", - сказала Юлія Тимошенко.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: