Тимошенко вважає, що економіка України краща за японську

Четвер, 20 листопада 2008, 13:45

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що в економіці України проблем набагато менше ніж в японській. 

Про це вона заявила сьогодні на нараді з питань виконання Державного бюджету 2008 року, повідомляє агентство "Лігабізнесінформ".

В економіці Японії спостерігається рецесія, а в Україні падають тільки темпи зростання економіки.

"За 10 місяців рецесія, а саме падіння економіки, торкнулося практично всіх країн світу. Сьогодні навіть Японія заявила про початок рецесії. А ми тримаємося з останніх сил. І для того, щоб зараз не допустити обвалу, нам необхідно об'єднати банківську систему з реальним сектором економіки і зробити так, щоб споживач мав гроші це купувати. Банківська система з нашою допомогою готова підключитися до реального сектору економіки", - сказала Тімошенко.

Реклама:

За словами, Тимошенко в Україні не спостерігається падіння економіки, а тільки зниження темпів зростання ВВП до 5,8% в жовтні, через рекордний врожай, зібраний в 2008 році.

"Наразі тільки будівельна галузь, демонструє падіння виробництва", - заявила прем'єр-міністр.

Слід зазначити, що Японія тиждень назад надала кредит МВФ на суму 98 млрд доларів. В той же час Україна два тижні тому отримала кредит від МВФ на суму у 16,5 млрд грн.

Як повідомлялося, ВВП України в січні-жовтні 2008 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року виріс на 5,8%, в жовтні вперше був зафіксовано спад - на 2,1%.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: