Росія кредитує саму себе

Четвер, 20 листопада 2008, 12:38
 

У Росії є всі можливості для кредитування економіки за рахунок власних коштів.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ, голова "Єдиної Росії" Володимир Путін на 10 з'їзді партії в четвер, повідомляє "Інтерфакс".

"В умовах міжнародної фінансової кризи західні банки зазнали значних труднощів, і сьогодні нам необхідно вирішувати питання кредитування вітчизняних компаній і підприємств практично цілком за рахунок власних фінансових ресурсів", - підкреслив Путін.

За його словами, "усі можливості для цього є". Прем'єр відзначив, що національні заощадження в РФ знаходяться на досить високому рівні.

Реклама:

"Вітчизняна економіка генерує великий обсяг доходів, які можна трансформувати в капітал для розвитку", - сказав Путін.

"У рамках стабілізаційного пакету заходів ми вже направили безпрецедентні кошти - близько 5 трлн. карбованців - на забезпечення ліквідності і стійкості банківської системи", - нагадав Путін, додавши, що "необхідно жорстко контролювати, щоб виділені ресурси дійшли до реальної економіки, а не були витрачені на фінансові спекуляції".

Також Путін вважає, що в 2010 році розмір трудової пенсії виросте більш ніж у півтора рази в порівнянні з рівнем 2008 року.

За його словами, "громадяни, які розпочнуть формувати свої пенсійні нагромадження після 2010 року, при стажі в 30 років зможуть розраховувати на пенсію розміром не менше 40% від заробітку, з якого сплачувалися внески".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: