Запровадження банками комісійних визнано неправомірним

Середа, 19 листопада 2008, 18:19
 

Комерційні банки, які запроваджують комісійний збір з операцій продажу валюти, роблять це абсолютно незаконно і необгрунтовано.

Про це заявили в комітеті Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності на засіданні 19 листопада 2008 року.

За результатами розгляду в комітеті наголосили на тому, що витрати банків на зазначені операції не змінилися, а встановлена Національним банком України курсова маржа на операції з купівлі-продажу валюти цілком забезпечує їх прибутковість.

Отже, запровадження банками комісійних  є не що інше, як здирництво у скрутний для людей час, йдеться в повідомленні комітету.

Реклама:

"Вже не подив, а обурення викликає позиція Національного банку, який відсторонено спостерігає за безвідповідальними діями комерційних банків", - зазначено в повідомленні.

Комітет Верховної Ради наполягає на тому, що Національний банк України мусить негайно припинити незаконні дії комерційних банків.

В іншому разі профільний комітет парламенту ініціюватиме збільшення, відповідно до ситуації, обов'язкового збору до Пенсійного фонду з операцій продажу іноземної валюти.

Як повідомлялося, деякі українські банки ввели додаткові збори на продаж готівкової валюти розміром 3-5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!