Валютний ринок причаївся в очікуванні девальвації гривни

Середа, 19 листопада 2008, 15:46
 

Учасники українського валютного ринку очікують значної девальвації гривні.

Так вважають аналітики "ІНГ Банк Україна", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Незважаючи на те, що вчорашні дії НБУ (невихід на міжбанк) є або рухом до більш слабкої гривні, або перевіркою реакції ринку на відсутність інтервенцій Нацбанку, нинішня динаміка демонструє очікування значної девальвації серед учасників ринку.", - говориться в аналітичному огляді банку.

Відповідно до документу, будь-яка відсутність інтервенцій Нацбанку негайно викликає паніку серед гравців ринку.

Реклама:

"Валютний ринок постійно переживає недостачу пропозиції іноземної валюти, у той час як НБУ змушений постійно покривати цей розрив за рахунок власних валютних резервів. Перенесення дострокових парламентських виборів на невизначений термін також знизив реальну необхідність утримувати існуючий обмінний курс на поточному рівні", - відзначається в огляді.

За оцінкою аналітиків "ІНГ Банк Україна" гривня може знизитися нижче 6,0 грн./дол.

"Ми можемо спостерігати швидкий перехід обмінного курсу на наступний рівень підтримки НБУ. Він може скласти або 6,0 грн./дол., як прогнозували представниками президентської адміністрації, або знизитися ще більше", - відзначається в огляді.

19 листопада НБУ вирішив вперше провести валютну інтервенцію на міжбанку шляхом проведення валютного аукціону за курсом у діапазоні 5,8854 грн./дол. +/-2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: