Банки вигадали нові збори

Середа, 19 листопада 2008, 13:29
 

Українські банки починають вводити додаткові збори на продаж готівкової валюти розміром 3-5%.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" представники комерційних банків.

"OTП Банк" увів плату за розрахунково-касове обслуговування на продаж готівкової валюти населенню розміром 3,5%, "Укрсоцбанк" - 3%, банк "Фінанси і Кредит" - 5%. При цьому "БМ Банк" і "Райффайзен Банк Аваль" не стягують зборів, але розглядають можливість їх введення.

"На сьогоднішній день "БМ Банк" не стягує комісії, але можливо, що така комісія буде введена в майбутньому. Її розмір може скласти приблизно 3-4%", - сказав заступник голови правління "БМ Банку" Тарас Кияк.

Реклама:

За його словами, жорсткість обмежень НБУ на готівковому валютному ринку призвела до того, що при здійсненні валютообмінних операцій банки найчастіше не можуть покрити накладні витрати.

"Намагаючись покрити хоча б накладні витрати за операціями обміну валют, банки змушені вводити додаткові збори на продаж валюти", - сказав він.

Як повідомлялося, Нацбанк з 5 листопада 2008 року вимагає від комерційних банків тримати курс продажу готівкової валюти на рівні, що не перевищує офіційний. При цьому він зменшив відхилення курсу покупки від курсу продажу з 5% до 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: