Україна позбулася вже 10 млн. тонн зернових

Середа, 19 листопада 2008, 12:36
 

Україна з початку поточного маркетингового року (МР, липень 2008 - червень 2009) і за станом на 19 листопада експортувала близько 10 млн. тонн зернових і 2 млн. тонн рапсу.

Про це повідомив міністр аграрної політики Юрій Мельник.

"На сьогодні близько 10 млн. тонн зерна з початку нинішнього маркетингового року вже експортовано. Експорт здійснюється за усім спектром зернових культур - пшениця, ячмінь. Почався активний експорт кукурудзи", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Він також повідомив, що експорт з України рапсу за перші 4,5 місяці поточного МР склав близько 2 млн. тонн., повідомляє агентство "Українські новини".

Реклама:

Як відзначив міністр, на цей час світові ціни на зерно досить низькі - близько 195-197 дол./тонна, що позначається на внутрішньому зерновому ринку.

Разом з тим, за словами Мельника, міністерство розраховує, що в січні-березні 2009 року почнеться пожвавлення на ринку зерна і "це пожвавлення трансформується в підвищення ціни".

Міністр також відзначив, що в січні ціна на зерно традиційно підвищується.

За оцінками експертів, Україна в поточному МР повинна експортувати мінімум 22 млн. тонн зерна.

Згідно з оперативними даними регіонів, Україна до 12 листопада поточного року зібрала 53,16 млн. тонн, що на 73,5% більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!