Україна домовилася з казахами про сировину для ядерної енергетики

Середа, 19 листопада 2008, 12:21
 

Україна й Казахстан зацікавлені у використанні казахстанського уранового концентрату для виробництва ядерного палива для українських атомних електростанцій.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

"Найбільшу зацікавленість сторін у найближчій перспективі викликає поставка казахстанського уранового концентрату для задоволення потреб АЕС України", - йдеться в повідомленні про підсумки зустрічі представників "Енергоатому" і компанії "Казатомпром" у Києві 14-15 листопада.

Крім того, "Енергоатом" й "Казатомпром" наголосили на необхідності активізації співробітництва в рамках створеного в 2001 році "Спільного україно-казахстансько-російського підприємства з виробництва ядерного палива" ("УкрТВС", Київ).

Реклама:

Компанія "Казатомпром" є національним оператором Казахстану з імпорту-експорту урану й інших матеріалів подвійного призначення, займається видобуванням уранової руди, виробництвом продукції ядерно-паливного циклу, експортом урану, ядерного палива, рідких металів.

Як повідомлялося, Україна й Казахстан мають намір посилити співробітництво в енергетиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: