Долар дешевшає завдяки американському автопрому

Середа, 19 листопада 2008, 10:00
 

Курс долара США знижується відносно японської ієни і єдиної європейської валюти в середу, оскільки трейдеры побоюються, що американські регулятори відмовлять в держпідтримці автомобільним компаніям.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро коштував 1,2633 дол. о 8:03 у середу в порівнянні з 1,2618 дол. у вівторок ввечері.

Вартість долара відносно ієни знизилася до 8:03 у середу до 96,57 ієни в порівнянні з 97,03 ієни на кінець попереднього торговельного дня.

Реклама:

Курс євро відносно японської валюти знизився до цього часу до 122,00 ієни проти 122,43 у вівторок.

Автомобільні компанії в черговий раз звернулися по допомогу до конгресу. Економіку Сполучених Штатів чекає "катастрофічний колапс", якщо американські автовиробники збанкрутують, заявив голова General Motors Рік Вагонер.

Протягом першого року після їхнього ймовірного краху три мільйони людей втратять роботу, у найближчі три роки сукупні особисті доходи скоротяться на 150 млрд. дол., а уряд недоодержить 156 млрд. дол. податкових надходжень.

На тлі цих побоювань інвестори зменшують обсяги угод carry trade, у ході яких беруться в борг грошові кошти в країнах з низькою процентною ставкою і здобуваються активи з більш високою прибутковістю.

 Японська ієна - найпопулярніший засіб фінансування операцій carry trade, оскільки ставка центробанку Японії є найбілбш низькою серед розвинутих країн світу - 0,3% річних.

В США вона складає 1%, в єврозоні - 3,25%, в Австралії - 5,25% і в Новій Зеландії - 6,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: