"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Автомобільні гіганти вблагають їх пощадити

Середа, 19 листопада 2008, 09:30
 

Керівники трьох найбільших автомобільних компаній США в ході слухань у конгресі у вівторок звернулися до законодавців із закликом про термінову допомогу.

Після чотирьох годин обговорення їм так і не вдалося переконати достатню кількість конгресменів, щоб забезпечити швидке просування пакету допомоги, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на International Herald Tribune.

Сенатори-демократи підготували проект закону про виділення для підтримки автопромисловості 25 млрд. дол. із реалізованої Мінфіном "програми порятунку" (Troubled Asset Relief Program, TARP).

Поки цей проект не одержав достатньої підтримки, хоча можливість його схвалення ще зберігається, пише газета. Як відомо, проти використання коштів TARP на підтримку автокомпаній висловлюється й діюча адміністрація.

Реклама:

Голови GM, Chrysler сказали на слуханнях, що без підтримки держави в них закінчаться гроші до кінця року.

Керівник GM Рік Вагонер заявив, що така допомога "врятує економіку США від катастрофічного колапсу", нагадавши, що в автопромисловості США працює 3 млн. людей.

"Без негайного бріджу-фінансування ліквідність Chrysler може впасти нижче рівня, достатнього для підтримки операційної діяльності", - сказав голова компанії Роберт Нарделлі.

Причину своїх нинішніх проблем вони бачать не в прорахунках керівництва, а в погіршенні економічної кон'юнктури.

Однак керівники компаній зіткнулися з недовірою конгресменів.

"Мало свідчень тому, що 25 млрд. дол. якось допоможуть забезпечити довгостроковий успіх", - сказав, зокрема, на слуханнях сенатор-республіканець Майкл Ензі.

      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: