ЗАЗ має намір зберегти свою частку на авторинку

Середа, 19 листопада 2008, 08:33
 

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) має намір в 2009 році зберегти свою частку на авторинку України.

У випадку скорочення ринку нових автомобілів до 350-400 тис. одиниць, підприємство має намір виробити по повному циклі 100-120 тис. автомобілів, повідомив віце-президент корпорації "УкрАвто" Олег Папашев журналістам у вівторок.

"Прогноз на 2009 рік - питання нескладне, тому що неясне. І можна говорити тільки про песимістичний прогноз, тобто ринок автомобілів може бути 350-400 тис. автомобілів, але ми свою частку на ньому втрачати не збираємося й декларуємо виробництво по повному циклу 100-120 тис. автомобілів з урахуванням наших експортних можливостей", - сказав Папашев.

Він уточнив, що по повному циклі випускаються чотири марки автомобілів: ВАЗ, Lanos, "Славута" й Opel Astra, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Говорячи про плани випуску автомобілів по повному циклі цього року, Папашев відзначив, що замість запланованих 148 тис. одиниць ЗАЗ, як очікується, випустить 125-128 тис. автомобілів.

"Саме виробництво ми не зупиняли - завод працював, хоч і меншими темпами, але продукція накопичувалася на складах заводу й дилерів. Тому сьогодні темпи виробництва становлять 80% від попередніх", - підкреслив Папашев.

ЗАТ "ЗАЗ", що входить до корпорації "УкрАвто", у цей час випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, Sens, ВАЗ, Chevrolet, Opel, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, запасні частини для автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: