У Ющенка обіяцяють продаж ОПЗ вже в наступному році

Вівторок, 18 листопада 2008, 18:16
В секретаріаті прогнозують обіцяють Одеського припортового заводу в 2009. 

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

"Я вірю в те, що в 2009 році ми зможемо успішно продати Одеський припортовий завод. І наступного року ми проведемо нормальний конкурс в якому будуть брати участь близько 25 учасників, а не три, як було зараз.", - сказав замголови секретаріату.

Свою впевненість він пов'язав з успішністю самого заводу.

"Я впевнений, що інвестори прийдуть і запропонують нормальну суму за завод. На сьогодні вся його продукція має попит, а сам завод вже уклав контрактів на рік вперед", - додав Шлапак.

Реклама:

 Заступник голови секретаріату, також, засумнівався щодо кроків уряду у питанні приватизації Одеського припортового заводу(ОПЗ).

"Фактично уряд, перевівши ОПЗ від Фонду державного майна до Міністерства промполітики, виступив проти продажу заводу", - заявив Шлапак.

Також Шлапак висказався у підтрику  роботи  Фонду держмайна.

 "І якщо говорити про те, що Фонд держмайна сьогодні більше оберігає державне майно, ніж розпродає, то хай краще вже оберігає, ніж розпродавати за такими правилами", - заявив сьогодні 18 листопада, на брифінгу перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

Він зазначив, що сьогодні в питаннях приватизації дискусія йде саме про "філософію її проведення".

“Ми повинні себе поважати, а не просто продавати об`єкти направо і наліво, на цьому наполягає президент", - додав Шлапак.

Як відомо, Держпрограмою прийнятою на Загальноукраїнській антикризовій нараді, визначені стратегії і пріоритети, цілі і умови приватизації державного майна.

У програмі ставляться завдання з модернізації виробництва, поліпшення фінансового стану тих підприємств, які знаходяться в державній власності.

Також, там передбачено, що в цей період у приватизацію включатимуться ті об`єкти, підпорядкування яких державі не ефективне і потребує значних додаткових держвидатків. При цьому приватизація об`єктів стратегічних галузей економіки здійснюватиметься з урахуванням затверджених Кабміном програм їх розвитку.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: