Імпортні мита можуть підняти

Вівторок, 18 листопада 2008, 16:15
 

У секретаріаті президента вважають, що при узгодженні із Світовою організацією торгівлі й місією Міжнародного валютного фонду Україна може підняти імпортні мита і квотувати імпорт.

Про це сказав перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу у вівторок в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Шлапак нагадав, що відповідно до указу президента уряд повинен вивчити можливості підняття імпортних пошлин, квотування імпорту і провести консультації за цим питанням і провести відповідні консультації з СОТ і місією Міжнародного валютного фонду.

За його словами, якщо буде знайдене розуміння в міжнародних організаціях, то "ми вважаємо за можливе застосувати такі заходи в нашій державі".

Реклама:

Відповідаючи на уточнююче питання, по яких видах товарів можуть бути підняті ввізні мита, Шлапак сказав, що це стосується сільськогосподарської галузі, автомобілебудування і товарів споживання.

Він уточнив, що це може стосуватися окремих товарів цих галузей. У сільському господарстві, за словами Шлапака, це в першу чергу група м'ясних продуктів, імпорт яких значно обмежує виробництво м'яса в Україні.

На питання, до якої процентної ставки припускають підняти ввізні мита по окремих видах товарів, заступник голови секретаріату президента відповів, що орієнтовно мова йде про додавання до діючої ставки 10-12%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: